KOKULU İLAÇLAMA

Haşerelerin, Böceklerin ve Kemirgen dediğimiz fare ve sıçanların yoğun olarak görüldüğü yerlerde ve bilhassa ev ve yaşam alanlarımızda kokulu böcek,haşere ilaçlamanın yapılması çözüme daha hızlı gidilmesini acısından çok önemlidir.Bu ilaçlama şekli kesin sonuç sağlayabilir. Kokulu ilaçlama su ile kimyasalı pulvarizatör veya ULV makinası ile püskürtme şeklinde uygulanmaktadır. Örnek verilecek olursa ; Hamam böcekleri kapsüller(kesecikler) halinde yumurtlarlar ve her bir kapsülde 33-45 adet yavru bulunabilir.Bir yılda 7-10 defa yumurtlama yapabilen dişi ergin hamam böcekleri öldükleri zaman veya ölçeklerini anlayınca bile yumurta keselerini bırakırlar. Bu sebep den dolayı haşerelerin ,böceklerin yoğun olduğu yerlerde etkili ve kesin çözüme ulaşmak için kokulu ilaçlamanın yapılması önemlidir. Kokulu böcek ilaçlamada ok kısa zaman içinde kesin sonuç alınır.Kokulu böcek ilaçlamada mekanınızı ( ev,iş yeri,okul,bahçe ...gibi ) kısa bir süre 2 saat kadar ayrılmanız,uzaklaşmanız gerekmektedir.

KOKUSUZ İLAÇLAMA

Kokusuz böcek ilaçlamada insanların ve evcil hayvanların ilaçlanacak yeri terk etmeden,uzaklaşmadan yapılan , kokusu olmayan ilaçlama yöntemidir.Kokusuz ilaçlamada kullanılan kimyasallar Sağlık bakanlığı onaylı olup kullanılan kimyasallar sağlık bakanlığınca ruhsatlandırılmış olup kesinlikle insan ve evcil hayvan sağlığı üzerinde toksik etkisi yoktur. Kokusuz ilaçlama sadece sipesifik haşere gurubuna etki eder.Kokusuz ilaçlar su ile karıştırılıp pulverizatör, buharlama veya sisleme yöntemi kullanılarak ilaçlanacak ortama tatbik edilir.Kokusuz ilaçlama yöntemi ile yapılan ilaçlamada kullanılan kimyasallar diğer ilaçlama yönteminde olduğu gibi kesinlikle gıda maddesine temas etmemeli. İlaçlamayı yapan kişiden mutlaka ilaçlama hakkında bilgi alınmalı.

JEL İLAÇLAMA

Jel İlaçlama yöntemi son yıllarda kıymeti anlaşılan yöntemdir. Bu yöntem 1995 ’lerin sonlarında ortaya çıkan bu uygulama ile kullanımı kolay ,tamamen kokusuz olan ve çok sağlıklı ve insan ve yayvan sağlığına etkisi yok denilecek kadar az olan bir ilaçlama yöntemidir. Jel İlaçlama yöntemi ile ilacın insanlara ve diğer canlılara etki etmesi engellenmiş oluyor diğer bir yararı ise kullanılan ürünün uzun süre tatbik edilen bölgede kalması sağlanıyor. Sonuç da haşere sorunu kökten çözülmüş oluyor çünkü haşereler tekrar çoğalsalar bile ilaç sayesinde kökleri kazınıyor.Haşereler bu jel ürünleri yeyince kanibalist (yamyamlık) etki görülüp birbirlerini yiyorlar.